Μια συνταγή εμπνευσμένη από την κινέζικη κουζίνα. Είναι εύκολη, γρήγορη αλλά πάνω απ’ όλα νόστιμη!
Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
1 φλιτζάνι κομμένο λάχανο (κραμπί)
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες (μέγεθος σπίρτου)
1 ποτήρι καλαμπόκι
½ ποτήρι αρακά
150 γρ. egg noodles
Μαρινάτα για το κοτόπουλο
1 κουταλιά σουσαμέλαιο
3 κουταλιές soy sauce
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο ginger
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάτα ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά της.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάτα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τρεις ώρες ή στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα wok και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τη μαρινάτα του.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και ρίχνουμε μέσα στο wok όλα τα λαχανικά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν καλά τα λαχανικά.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό, βάζουμε τα noodles για περίπου επτά με οκτώ λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα ακόμη λίγο soy sauce αν προτιμάμε.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!