Καλησπέρα και πάλι στους αναγνώστες του The Look.Gr, σήμερα ο CHEF Μιχάλης Τσάκαλος μας ταξιδεύει στην αγαπημένη μας Ινδία!!!
Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλου
350 γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
Χυμό από ένα λεμόνι
½ ματσάκι κόλιαντρου, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μείγμα ταντούρι (χαρμάνι από διάφορα μπαχαρικά, το βρίσκετε στα καταστήματα μπαχαρικών)
Αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρμ ρύζι μπασμάτι.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο το γιαούρτι, το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει πριν, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κόλιαντρο, το ταντούρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε στη μαρινάδα τα μπούτια κοτόπουλου. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα αλείφουμε με ένα πινέλο ένα μεσαίο ταψί με το ελαιόλαδο, τοποθετούμε εκεί τα μαριναρισμένα μπούτια, φροντίζοντας να πάει παντού η μαρινάδα Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Σερβίρουμε με ρύζι στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά ακόμα γιαούρτι. Έπειτα βάζουμε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό βράζουμε το ρύζι με χυμό λεμόνι, δάφνη και αλάτι.
Καλή σας επιτυχία!