Καλημέρα στους αναγνώστες του The Look.Gr Σήμερα ο chef Μιχάλης Τσάκαλος θα σας ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία!
Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι η μπαβέτες
250 γρ. καπνιστό σολομό
50 γρ. βούτυρο
50 ml. βότκα
250 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα από 2 λάιμ
αλάτι
τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα λιγκουίνι σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τα σουρώνετε και κρατάτε 200 ml. από το νερό του βρασίματος.
Καίτε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο, το σολομό και μαγειρεύετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Ρίχνετε τη βότκα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Μαγειρεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε το νερό από το βράσιμο και τα μακαρόνια. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λάιμ.
Ανακατεύετε με μια τσιμπίδα και σερβίρετε ζεστό σε πιάτα.