Εσύ τι σκέφτεσαι στο μετρό; Τη δουλειά; Την οικογένεια; Την απαίτηση του κόσμου να γίνεις ήρωας; Τον έρωτα; Την απώλεια; Όλα τα παραπάνω; Στις «Μικρές Ζωές» θα σκεφτούμε μαζί με τέσσερις απλούς ανθρώπους και θα παρακολουθήσουμε την περιπέτεια των καθημερινών ζωών τους – μέχρι αυτές ξαφνικά να ενωθούν και να προκύψει ένα νέο «αύριο»…
Σκηνοθετικό Σημείωμα
Από την πρώτη ανάγνωση, οι «Μικρές ζωές» χτύπησαν μία ευαίσθητη χορδή μέσα μου. Οι τέσσερις ήρωες – ο καθένας παλεύοντας με τους δαίμονές του – με συμπαρέσυραν σ’ αυτό το καθημερινό ταξίδι τους μέσα στους δρόμους της Αθήνας και στα δρομολόγια του μετρό, προσπαθώντας μονίμως να φτάσουν σε έναν προορισμό, εκεί όπου θα έχουν λυθεί όλα τους τα προβλήματα, αυτά που τους ταλαιπωρούν και τους ταλανίζουν μέσα στη «μικρή ζωή» τους.
Το έργο με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή με την ειλικρίνεια και την αμεσότητά του, με τη θαρραλέα στάση του απέναντι στη ζωή και τις συνεχείς ανατροπές της, με το φιλοσοφικό του υπόβαθρο, αλλά και το ψυχολογικό βάθος με το οποίο περιγράφει τους ήρωες.
Η Κωνσταντίνα, ο Σταμάτης, η Λένα κι ο Σπύρος είμαστε εμείς και οι φίλοι μας, οι συνάδελφοι και οι γείτονές μας, οι συγγενείς, αλλά και οι άγνωστοι που συναντάμε καθημερινά στον δρόμο, στη δουλειά, στις γραμμές του μετρό.
Ειδικά στο μετρό, μιας και στο έργο, το μετρό είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής. Κι όλοι εμείς, ταξιδεύοντας μαζί του κάτω από τη γη, διασταυρώνουμε τις ζωές και τις στιγμές μας, καθώς οδεύουμε πάντα προς κάποιον δικό μας προορισμό.
Το έργο είναι γεμάτο χιούμορ και αυτοσαρκασμό για την ανθρώπινη φύση μας. Χαμογελά απέναντι στις τραγωδίες της ζωής, χωρίς όμως στιγμή να τις υποτιμά.
Σε κάνει να γελάς αβίαστα αναγνωρίζοντας κομμάτια του εαυτού σου σε κάθε σκηνή και ταυτόχρονα να συγκινείσαι για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ένα έργο, το οποίο ο θεατής θα απολαύσει από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
Η σύγχρονη ελληνική δραματουργία είναι παρούσα και είμαι σίγουρη πως οι «Μικρές ζωές» του Χρήστου Άνθη θα αφήσουν ένα έντονο αποτύπωμα στα θεατρικά μας δρώμενα μέσα στην επερχόμενη χειμερινή σαιζόν.
Άννα Ετιαρίδου
Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο: Χρήστος Άνθης
Σκηνοθεσία: Άννα Ετιαρίδου
Ερμηνεύουν: Σοφία Ιωακειμίδη, Χρήστος Άνθης, Μανώλης Μακρυγιάννης, Ανδριάνα Νταή
Φωτισμοί – Ηχοληψία: Σάββας Σουρμελίδης
Μουσική: Μανώλης Μπονιάτης
Φωτογραφίες: Γρηγόρης Ξένος
Video Trailer: Γιώργος Τσίπος
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Διάρκεια: 120 λεπτά με διάλειμμα
Ημέρα & ώρα παραστάσεων
Κάθε Παρασκευή στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 12,00 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητές – άνεργοι – θεατές άνω των 65 ετών): 9,00 ευρώ
Πληροφορίες παράστασης
Facebook page: https://cutt.ly/DEmPqHq
Σημείωση: Το θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής θα λειτουργεί ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος. Για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η είσοδος των θεατών στον χώρο του θεάτρου θα πραγματοποιείται με:
-Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ (ενεργοποιείται 14 ημέρες μετά τη β’ δόση εμβολίου ή 14 ημέρες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο)
-Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το θετικό test και ισχύει για 180 ημέρες)
Οι θεατές κάτω των 18 ετών μπορούν να εισέρχονται με self-test (24 ωρών), με υπογεγραμμένη από γονέα και πρωτοκολλημένη δήλωση μέσω του self- testing.gov.gr.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης αλλά και της παραμονής των θεατών στον χώρο του θεάτρου, είναι υποχρεωτική.