Μια ξεχωριστή συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Διονύσια 2024», στον Παλαιό Σταθμό Τρένου στον Διόνυσοτην Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2024

«Ποιος το ξέρει…»

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια του Μίμη Πλέσσα

Ερμηνεύουν:

Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Σπύρος Κλείσσας

Συμμετέχει

η «Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας»

 

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Παλαιός Σταθμός Τρένου – Διόνυσος

 

 

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από την εξαιρετική «Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας», με τις μοναδικές ερμηνείες του Δημήτρη Μπάση, της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Σπύρου Κλείσσα.

Σ’ αυτό το τιμητικό αφιέρωμα που γίνεται με την πρωτοβουλία του Δήμου Διονύσου, θα απολαύσουμε ένα πρόγραμμα με τραγούδια ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, με βαθιά γνώση της ιστορίας της μουσικής, με σημαντικό, μεγάλο και πολυεπίπεδο έργο που έχει βραβευθεί δεκάδες φορές εντός και εκτός Ελλάδας. Τραγούδια του Μίμη Πλέσσα που είναι στη βιωμένη μνήμη μας, τα αγαπούν όλες οι γενιές ακροατών και έχουν συνοδεύσει σημαντικές στιγμές της ζωής μας, με τρεις εξαίσιες φωνές και μια μοναδική ορχήστρα!

Καλλιτεχνική επιμέλεια Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα

Σκηνοθετική επιμέλεια Ελεάνα Πλέσσα

Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας: 

Γιώργος Παχής μπουζούκι – υπεύθυνος ορχήστρας, Χρήστος Βιδινιώτης μπουζούκι, Γιώργος Παπαχριστούδης πιάνο, Γιάννης Καλκάνης τύμπανα, Χρήστος Περτσινίδης κιθάρα, Γιάννης Πλαγιαννάκος κοντραμπάσο, Δήμος Πολυμέρης ακορντεόν, Δημήτρης Χουντής σαξόφωνο, Νίκος Καρατζάς μελωδικά κρουστά. 

 

 

Πληροφορίες:

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00

Παλαιός Σταθμός Τρένου (Δ.Κ. Διονύσου)

Είσοδος ελεύθερη.

 

Διοργάνωση: Δήμος Διονύσου

Οργάνωση παραγωγής: Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions