«Ο Χρήστος δεν μένει πια εδώ»… αλλά επιστρέφει στο Δαναό

«Ο Χρήστος Ακούει Σινεμά στο Δαναό» πρόκειται για έναν μηνιαίο κύκλο ειδικών προβολών, που συνδιοργανώνει ο Κινηματογράφος Δαναός και η επιτυχημένη και αγαπημένη σελίδα του κοινού στα social media “O Χρήστος δεν μένει πια Εδώ”.
 

Ο Κινηματογράφος Δαναός και “Ο Χρήστος δεν μένει πια εδώ” σας προσκαλούν σε έναν καινούργιο μηνιαίο κύκλο ειδικών προβολών, με ταινίες επιλεγμένες από τις καθημερινές ‘συζητήσεις’ της σελίδας και με θεματικό άξονα αυτή τη φορά και με τίτλο «Ο Χρήστος Ακούει Σινεμά στο Δαναό».

Μετά την «λίγο αγάπη ακόμη» της περασμένης χρονιάς σε ένα πρόγραμμα 11 ταινιών που εξερεύνησαν τα σύνορα της αγάπης (από το «Χαμένοι στη Μετάφραση» της Σοφίας Κόπολα μέχρι το «Παρίσι, Τέξας» του Βιμ Βέντερς και από το «Μαζί, Ποτέ» του Φατίχ Ακίν στην «Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού» του Μισέλ Γκοντρί, το φετινό μουσικό πρόγραμμα ξεκινάει με την πιο ταιριαστή και αγαπημένη ελληνική ταινία του Χρήστου, το εμβληματικό φιλμ του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Αυτή η Νύχτα Μένει» από το 2000, ένα σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, τέλος μιας «παλιάς», άλλης εποχής και την αρχή μιας καινούργιας.  

25 σχεδόν χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που χάρισε στην πρωταγωνίστρια Αθηνά Μαξίμου το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου και στον Σταμάτη Κραουνάκη το βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής για το υπέροχο soundtrack του, και 8 χρόνια χωρίς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ψάχνουμε «πέλαγο να ζήσουμε» παρέα με την Στέλλα και τον Αντρέα, χαζεύουμε αεροπλάνα και καράβια, κόβουμε εισιτήρια σε λεωφορεία που ψάχνουν τον επόμενο προορισμό, αφουγκραζόμαστε τη νύχτα της επαρχίας σε παρακμιακά μα εντελώς αυθεντικά μουσικά κέντρα, πίνουμε, καπνίζουμε και τραγουδάμε για τους «επίγειους έρωτες».

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου
21:00
Αυτή η Νύχτα Μένει του Νίκου Παναγιωτόπουλου


ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ (2000) του Νίκου Παναγιωτόπουλου
Πρωταγωνιστούν: Nίκος Kουρής, Aθηνά Mαξίμου, Zωή Nαλμπάντη
Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Διάρκεια: 117’
Έτος παραγωγής: 2000
Σύνοψη: Το «Αυτή η νύχτα μένει» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίου του Θάνου Αλεξανδρή που στις σελίδες του ξεδιπλώνεται η νυχτερινή ζωή της επαρχίας. Ο Ανδρέας και η Στέλλα «ήρθαν στον κόσμο ξένοι». Αγαπιούνται, οι διαφορετικές φιλοδοξίες τους, όμως, τους στέκονται εμπόδιο. Εκείνος διατηρεί ψιλικατζίδικο σε κάποια συνοικία της Αθήνας. Εκείνη έχει όνειρο να γίνει τραγουδίστρια. Στην προσπάθειά της να πετύχει το όνειρό της η Στέλλα θα αναζητήσει την τύχη της στα πολυάριθμα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας. Ο Ανδρέας από την άλλη, μαζί μ’ έναν φίλο του συγγραφέα –ο οποίος ψάχνει στα επαρχιακά σκυλάδικα εικόνες και καταστάσεις για το επόμενο βιβλίο του– θα αναζητήσει τη Στέλλα. Έτσι θα ξεκινήσει μια περιπέτεια για την εύρεση της αγάπης κι ένα οδοιπορικό ενηλικίωσης για τους δυο νέους ».


Κινηματογράφος Δαναός – Λεωφόρος Κηφισίας 109
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ
Προπώλησηwww.danaoscinema.gr