«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Θανάσης Χρήστου, Χριστίνα Βίδου, Φελίσια Τσαλαπάτη, Κατερίνα Μανανεδάκη, Μπάμπης Βελισσάριος | 28.10 – 01.11.2024

Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 28η Οκτωβρίου

έως Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024

Δευτέρα 28η Οκτωβρίου  2024, στις 14:00
Καλεσμένος στην εκπομπή ο ιστορικός Θανάσης Χρήστου
 (Επετειακό επεισόδιο)

Τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται o ιστορικός και αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Θανάσης Χρήστου για να γιορτάσει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό την εθνική μας επέτειο. Οι δύο άντρες μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο τσιπούρα με πατάτες και το δεύτερο σουτζουκάκια στιφάδο με τοματάκι. O Θανάσης Χρήστου, μιλά για το «Έπος του ’40», τις μεγάλες νίκες του ελληνικού στρατού εις βάρος των Ιταλών, το ιστορικό «Alors, c’est la guerre» του Ιωάννη Μεταξά που οδήγησε την ουδέτερη μέχρι τότε Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και εξηγεί πώς η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα που είχε την τόλμη να αντιμετωπίσει τις αήττητες μέχρι τότε δυνάμεις του Άξονα.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00
«Κονσερβολιά Άρτας, φιστίκι Αιγίνης» 
Καλεσμένη στην εκπομπή η Χριστίνα Βίδου

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ και παρουσιάστρια, Χριστίνα Βίδου. Μαζί δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα το πρώτο με κονσερβολιά Άρτας και το δεύτερο με φιστίκι Αιγίνης. Η Χριστίνα Βίδου μάς μιλάει για την αγάπη της για τη μαγειρική και το κυριακάτικο τραπέζι που είναι σταθερή συνήθεια της οικογένειας της, για το πώς είναι να μεγαλώνει μια κόρη που είναι στην εφηβεία, καθώς και για το πώς έπρεπε να παίξει δύο ρόλους στην ανατροφή της, όταν έζησε την απώλεια του πρώην συζύγου της και πατέρα της κόρης της.

 Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00
«Πηχτόγαλο Κρήτης, βολάκι Τήνου» 
 Καλεσμένη στην εκπομπή η Φελίσια Τσαλαπάτη

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», τη ραδιοφωνική παραγωγό και δημοσιογράφο, Φελίσια Τσαλαπάτη. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα το πρώτο με πηχτόγαλο Κρήτης και το δεύτερο με βολάκι Τήνου. Η Φελίσια Τσαλαπάτη μάς μιλάει για τον πεντάχρονο γιο της, τις λίγες στιγμές που μπορεί πραγματικά να ξεχαστεί, το αν την επηρέασε το διαζύγιο των γονιών της, την εμπειρία του Survivor, αλλά και τι θα ήθελε να κάνει στην τηλεόραση.

 Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00 
«Καβουρμάς Θράκης, μπανάνες Κρήτης» 
Καλεσμένη στην εκπομπή η Κατερίνα Μανανεδάκη

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η συγγραφέας και δημοσιογράφος, Κατερίνα Μανανεδάκη για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο μοναδικές συνταγές, με καβουρμά Θράκης και μπανάνες Κρήτης. Η Κατερίνα Μανανεδάκη μάς μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στις Σέρρες, τα best sellers βιβλία της, για την καριέρα της στα περιοδικά και την τηλεόραση ως δημοσιογράφος και για το τι την εμπνέει καθημερινά, ενώ μας αποκαλύπτει αν έχει ξεκινήσει, ήδη, να γράφει το 20ό βιβλίο της.

Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Ρεβίθια Σίφνου, μπάτζος Βέροιας» 
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Μπάμπης Βελισσάριος

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο τενόρος, ηθοποιός και μουσικός, Μπάμπης Βελισσάριος. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές, με ρεβίθια Σίφνου και μπάτζο Βέροιας. Ο Μπάμπης Βελισσάριος μάς μιλάει για τον παππού του που έραβε τον Μίκη Θεοδωράκη, για την παράσταση που συμμετέχει και αφορά στο έργο του Καβάφη και θα ταξιδέψει σε Αλεξάνδρεια και Παρίσι, για την εικοσιτετράχρονη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το σίριαλ «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», όπου υποδύεται τον θείο της Μαρίας Κάλλας.

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!

Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

 Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Δείτε το trailer