Μια κλασική γευστική απόλαυση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
ΥΛΙΚΑ:
(Για 24 κρέπ)
250 γραμμάρια μπίρα
½ κιλό γάλα
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
6 αβγά
750 γραμμάρια αλεύρι
Ελάχιστο αλάτι
3 κουταλιές λάδι
100 γραμμάρια βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύετε μέσα σε ένα δοχείο τα αβγά, το λάδι, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την μπίρα. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα χτυπώντας το διάλυμα μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Ανάλογα με την ποιότητα του αλευριού καθορίζεται και η ποσότητα του γάλακτος. Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί περισσότερο γάλα για να γίνει ο χυλός ρευστός.
- Αφήστε τον χυλό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά τουλάχιστον. Μετά προσθέτετε το βούτυρο σε λιωμένη μορφή και ανακατεύετε καλά.
- Αλείφετε με βούτυρο τη βάση ενός τηγανιού, το ζεσταίνετε και με μια κουτάλα ρίχνετε μέσα τον χυλό ίσα να καλύψει το τηγάνι. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί και την γυρνάτε από την άλλη. Το ίδιο κάνετε και με τις επόμενες.
- Κάθε κρέπα την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και την διπλώνετε στα τέσσερα
- Σε έναν βουτυρωμένο μεταλλικό δίσκο τοποθετείτε όλες τις διπλωμένες κρέπες τις ραντίζετε με γκραν-μαρνιέ και τις ανάβετε την ώρα που θα τις παρουσιάσετε στο τραπέζι. Μπορείτε επίσης να τις πασπαλίσετε με ξύσμα πορτοκαλιού που θα δώσει στις κρέπες σας ένα ωραίο άρωμα.