Ένα γευστικό πιάτο για εσάς και τον/την αγαπημένο σας σε ένα ρομαντικό ραντεβού γευσιγνωσίας
ΥΛΙΚΑ
- 6 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
- 6 κουταλιές του καφέ μουστάρδα
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουτί ανανά σε φέτες
- 70 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατίζετε το συκώτι, το αλείφετε ελαφρά με την μουστάρδα και το αλευρώνετε.
- Ζεσταίνετε 40 γραμμάρια βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε τηγάνι και ψήνετε το συκώτι 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ανοίγετε το κουτί με τον ανανά, στραγγίζετε τον καρπό και διατηρείτε το ζουμί χωριστά
- Βγάζετε το συκώτι από το τηγάνι, το βάζετε σε πιατέλα και το διατηρείτε σε ζεστό μέρος.
- Ρίχνετε 4 κουταλιές της σούπας χυμό ανανά στο τηγάνι που τηγανίσατε το συκώτι. Ανακατεύετε τη σάλτσα με ξύλινο κουτάλι να ξεκολλήσει το αλεύρι από το τηγάνι. Μετά με αυτή την σάλτσα περιχύνετε το συκώτι. Το διατηρείτε σε ζεστό μέρος.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κομμάτια του ανανά μέχρι να κοκκινίσουν κι από τις 2 πλευρές.
- Τοποθετείτε τον ανανά γύρω από το συκώτι και το σερβίρετε ζεστό με ροζέ κρασί εκλεκτής ποιότητας.