Είναι πράσινα, υγιεινά, είναι αφράτα, είναι εύγευστα, είναι τα καλύτερα pancakes που έχετε φάει. Σε συνεργασία πάντα με το Τhe Look. Gr η συνταγή που θα βρείτε πιο κάτω θα σας εκπλήξει!! Θα νιώσετε το ίδιο περήφανοι όπως και εμείς!!

 

Υλικά

1 πακέτο baby σπανάκι

3 αυγά(3 ασπράδια, 2 κρόκους)

1 αβοκάντο

300 γρ αλεύρι γοχ.

½ κ.γ λαδί καρύδας

1 κ.γ αρώματα βανίλιας η 2 κάψουλες

½ κ.γ αλάτι

70 ml γάλα φρέσκο η αμυγδάλου

50 γρ γιαούρτι 0.3 λιπαρά

1 λαιμ το ξύσμα

1 ½ κ.γ μπέικιν .

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στο multi το σπανάκι με τους 2 κρόκους ,το αλάτι, το λάδι, το αβοκάντο το γιαούρτι το ξύσμα και πολτοποιούμε πολύ καλά,μέχρι να γίνει ένας πράσινος χυλός.

 

Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και  ανακατεύουμε μαζί με τα άλλα υλικά που μας έχουν μείνει. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να γίνει όλο ένα μείγμα. 

 

Η διαδικασία τώρα είναι εύκολη .

Ένα καλό τηγάνι που να μην κολλάει. 

Λίγο ηλιέλαιο και σκουπίζουμε πάλι το τηγάνι πριν πέσει το μείγμα. 

 

Η γαρνιτούρα είναι επιλογής σας. Εμείς σας την παρουσιάζουμε με berries, σιρόπι σφενδάμου και γλάσο ζάχαρης άχνης .

 

 

Παρατηρήσεις

*καλό θα ήταν να αφήναμε 1 ώρα το μείγμα πριν το φτιάξουμε.

*το πράσινο χρώμα είναι από το σπανάκι και αβοκάντο. 

 

*το αλάτι βοηθάει να διατηρήσει το πράσινο χρώμα ,μια και το νάτριο είναι ο καλύτερος φίλος της χλωροφύλλης.

 

*δεν χρειάζεστε παραπάνω λάδι για την συνταγή. Την λιπαρότητα την πήραμε από το αβοκάντο.

 

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.