Καλησπέρα στους αναγνώστες του The Look.Gr Σήμερα ο CHEF Μιχάλης Τσάκαλος έχει κάτι πολύ νόστιμο και εύκολο για την Τσικνοπέμπτη!! Πανσέτες με σάλτσα BBQ Sauce.
Υλικά
•1½ kg πανσέτες χωρίς κόκαλο, κομμένες σε πάχος 2.5 εκ.
•1 συσκευασία BBQ Sauce
•90 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή.
•Χυμός από 1 πορτοκάλι
•4 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
•2 κουτ. σούπας σόγια sauce
•1 κουτ. σούπας ginger τριμμένο
•Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε όλη τη BBQ Sause μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σας. Στη συνέχεια, βυθίστε μέσα στη μαρινάδα σας τις πανσέτες και μαρινάρετέ τις για 45 λεπτά.
Όταν περάσει ο χρόνος, καθαρίστε ελαφρά τη μαρινάδα πάνω από τις πανσέτες και ψήστε τις σε άμεση φωτιά, με θερμοκρασία σχάρας στους 250 °C για 15 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματός τους, αλείψτε με ένα πινέλο τη μαρινάδα που έχει περισσέψει στο μπολ. Όταν ψηθούν οι πανσέτες κρατήστε τις κάπου ζεστές, πάρτε την υπόλοιπη μαρινάδα, ρίξτε τη σε ένα τηγάνι και σιγομαγειρέψτε τη μέχρι να δέσει.
Τοποθετήστε τις πανσέτες σε πιατέλα και ρίξτε από πάνω τη δεμένη μαρινάδα.