Μια ακόμα εύκολη συνταγή με τα αγαπημένα μου ζυμαρικά και όλων φυσικά διότι σπάνια να μην αρέσουνε σε κάποιον τα ζυμαρικά έχουμε λοιπόν πέννες με τόνο κατά προτίμησή τόνος Αλλονήσου διότι δεν έχει βαρέα μέταλλα.
Υλικά
500 γραμμ. πένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μικρά πολτοποιημένα.
4 ντομάτες κονκασέ στο μπλέντερ περασμένες
1 κουτ. σούπας κάππαρη
350γρ. τόνος αλλονήσου
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μία πρέζα ζάχαρη για τη σάλτσα ντομάτας
μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα και λίγα ακόμη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Όταν το νερό έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας περίπου 7 με 8 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν γίνει διάφανο ( χωρίς να τσιγαριστεί ) προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν να είναι έτοιμη, προσθέτουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο και «ξεφτισμένο» σε σχετικά μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού από πάνω.