Μια ιδιαίτερη συνταγή έχω ετοιμάσει σήμερα για τους αναγνώστες του The Look.Gr . Πέννες με κρέμα από αβοκάντο κουκουνάρι και βασιλικό!
Υλικά
500 γραμμ. πέννες ολικής.
30 γραμμάρια Κουκουνάρι
1 αβοκάντο ώριμο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο 1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι (χυμό)
125 γρμ γιαούρτι,
20 ml ελαιόλαδο
10 φύλλα βασιλικό
100 γρ. παρμεζάνα
180 ml ζωμό λαχανικών
αλάτι.
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι ψήνουμε της ντομάτες, ψεκάζουμε ελαφρώς λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους, σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε και λαδώνουμε ελαφρά. Σε μια ανοικτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το μπούκοβο για 4-5΄ σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει, ενώ παράλληλα καβουρδίζουμε το Κουκουνάρι,Έπειτα καθαρίζουμε το αβοκάντο και το χτυπάμε σε μούλτι, μαζί με το γιαούρτι, τον χυμό το λεμόνι λίγο ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι. Αν βγει πολύ πηχτό, αραιώνουμε με λίγο ζωμό. Στον ζωμό που βράζει, προσθέτουμε τις πέννες, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα αβοκάντο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει απαλά για 2-3΄. Όταν έχουμε μια δεμένη σάλτσα, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το κουκουνάρι και δένουμε με την παρμεζάνα ανακατεύοντας πολύ καλά.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύσμα από το λεμόνι, την ψητή ντομάτα κι, αν θέλουμε, έξτρα παρμεζάνα