Αν το μόνιμο άγχος σας είναι το τι θα μαγειρέψετε την επόμενη ημέρα, εμείς έχουμε να σας προτείνουμε μια νέα απλή συνταγή που θα αλλάξει τη μαγειρική σας!

Υλικά

9 αβγά
150 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4 κ. σ. σησαμέλαιο
50 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ φρέσκο ανθότυρο
1 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
200 γρ κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη του τυριού και καλά στραγγισμένα με τα χέρια μας
1 μάτσο κρεμμυδάκια, μαζί με τα πράσινα φύλλα τους, πολύ ψιλοκομμένα
10 γρ  βούτυρο
αλάτι και πιπέρι          

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά σε ένα μπολ, μαζί με μια πρέζα αλάτι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος και τα ψιλοκομμένα μυριστικά.
  • Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα δύο μείγματα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή μια φόρμα του κέικ, με αποσπώμενα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 150-160ο C, φούρνο, για 30 περίπου λεπτά, ελέγχοντας συχνά γιατί από φούρνο σε φούρνο ο χρόνος μπορεί να διαφέρει.

Πηγή: athinorama umami