Σαλάτα με χταπόδι για να μπαίνουμε στο κλίμα του καλοκαιριού και της καλής διατροφής!!
Υλικά για 4 άτομα
600 γραμμάρια χταπόδι μόνο πλοκάμια
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμμάρια πράσινη σαλάτα
300 γραμμάρια κόκκινη λόλα
200 γραμμάρια baby ρόκα
200 γραμμάρια baby σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το dressing:
190 ml ελαιόλαδο
60 ml λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
40 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, τα αμύγδαλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Τοποθετείτε τα πλοκάμια του χταποδιού σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και την δάφνη και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει 1-1½ ώρα και όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε τα πλοκάμια του χταποδιού στην μέση κατά μήκος και μετά σε κομμάτια μήκους 2-3 εκατοστών και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περνάτε τα κομμένα πλοκάμια να πάρουν χρώμα και άρωμα. Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλες τις πρασινάδες κομμένες σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε την σαλάτα με το dressing, προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Καλή σας επιτυχία!!!