Καλημέρα στους αναγνώστες του ΤHE LOOK.GR Σήμερα μας έχει ετοιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο ο Chef Μιχάλης Τσάκαλος. Σολομός με σάλτσα από teriyaki σουσάμι και φρέσκο κρεμμύδι!
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
400 gr φασολάκια καθαρισμένα
2 μεγάλα καρότα σε πλάγιες φέτες
120 γρμ σάλτσα teriyaki
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
20 γρμ σουσάμι
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί. Αλατοπιπέρωσε καλά το σολομό από όλες τις πλευρές του και τοποθέτησέ τον στο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ αλατοπιπέρωσε τα φασολάκια και ανακάτεψέ τα με μια κουταλιά λάδι. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε τα καρότα με αλάτι, πιπέρι και λάδι. Ρίξε τα λαχανικά στο ταψί και άπλωσε τα ομοιόμορφα. Ρίξε πάνω στα λαχανικά και το σολομό τη σάλτσα teriyaki και βάλε να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά. Σέρβιρε όσο είναι ζεστά πασπαλίζοντας με το σουσάμι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καλή σάς επιτυχία!