Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, στο πιάτο σας!
Υλικά:
300 γρ. κινόα κόκκινη
Γαρίδες μεγάλες Νο.1
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
2 κουτ. σούπας φύλλα από διάφορα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας δυόσμο και βασιλικό.
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε το κινόα πολύ καλά στο σουρωτήρι κάτω από άφθονο νερό. Μετά σε μια μέτρια κατσαρόλα αφότου βράσει το νερό το προσθέτουμε,και Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά μεχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει (όχι τελείως – πρέπει να κρατάει λίγο στο δόντι). Τραβάμε την κατσαρόλα και την βάζουμε σε σουρωτήρι και την κρυώνουμε,
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία. Λαδώνουμε τις γαρίδες με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν χωρίς όμως να στεγνώσουν.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το κινόα και ανακατεύουμε να πάει το ντρέσινγκ παντού. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με τις ψητές γαρίδες.
Καλή σας επιτυχία!!