Καλησπέρα στους αναγνώστες του THE LOOK.GR Σήμερα ο CHEF Μιχάλης Τσακαλος μας έχει ετοιμάσει κάτι πολύ εύκολο και νόστιμο με μόλις λίγα υλικά! Ζυμαρικά Cacio e Pepe.
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά (σπαγγέτι) 2-3 λεπτά πιο λίγο από όσο λέει η συσκευασία. Αφού ετοιμαστούν κρατάμε 200 ml από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και έπειτα τα σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. βούτυρο και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα ζυμαρικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί πεκορίνο κατά προτίμηση και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να πάει σε όλα τα μακαρόνια. Σερβίρουμε αμέσως ζέστα όπως είναι. Και σερβίρουμε!