Η συνταγή μας είναι απλή αλλά η απόλαυση τεράστια. Στο σερβίρισμα μην ξεχάσετε το αλάτι.

Υλικά

200 γραμμάρια ασπράδι αυγού

50 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη

100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

Θαλασσινό αλάτι

Βούτυρο ( όσο χρειάζεται για να βουτυρώσετε τα μπολάκια)

100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

Κακάο

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τη μαύρη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα. Βουτυρώνετε τα γυάλινα μπολάκια και στη συνέχεια ρίχνετε την καστανή ζάχαρη μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των ατομικών μπολ.

 

  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε μαζί τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τη σοκολάτα ( που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων) και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Για μεγαλύτερη ευκολία τοποθετείτε την κρέμα σε έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε τα γυάλινα μπολάκια. Με μια σπάτουλα αφαιρείτε την κρέμα που περισσεύει από την κορυφή και ψήνετε στους 210 ° C για 5- 10 λεπτά.

 

  1. Προσθέστε σκόνη κακάο, τριμμένη μαύρη σοκολάτα και ένα τσίμπημα αλατιού.

Πηγή