Ένα νόστιμο σνακ για κάθε στιγμή.

ΥΛΙΚΑ
100 γραμμάρια βούτυρο

¼ κιλού νερό

200 γραμμάρια αλεύρι

6 αβγά

100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

4 φέτες ζαμπόν

Λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το νερό και το αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ζωηρά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα πλευρά και τη βάση της κατσαρόλας. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  2. Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά και τα ρίχνετε σιγά σιγά στο παρασκεύασμα ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος ρίχνετε το τυρί και το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια. Επίσης προσθέστε λίγο νερό ή γάλα για να δουλεύεται καλύτερα η ζύμη.
  3. Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μέσα το υλικό σε ποσότητα μιας κουταλιάς. Βγάζετε τους μπεζέδες με τρυπητή κουτάλα, τους διατηρείτε σε ζεστό μέρος μέχρι να τελειώσετε το τηγάνισμα και με τους άλλους. Τους σερβίρετε καυτούς.