Δύσκολες οι μέρες του εγκλεισμού, και επειδή πρέπει να τις κάνουμε ποιο δημιουργικές για καλό όλον μας, σας έχω ετοιμάσει την ποιο εύκολη και ντελικάτη συνταγή που όλοι θα αγαπήσουν.
Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου. Είναι τόσο ρευστή η σοκολάτα, αρκεί να ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα.
Δοκιμάστε την και δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Υλικά που οι περισσότεροι/ες έχουμε στο σπίτι. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν και τα δικά σας αγαπημένα.
Υλικά
Για 6 γλυκά
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
4 αβγά ελαφρά κτυπημένα
¼ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι vanilia essence ή 4 κάψουλες
50 γρ. Αλεύρι
Eκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη βάση έξι ατομικών ταψιών χωρητικότητας περίπου 250 ml τοένα, με λαδόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλάτι, τη βανίλια και το αλεύρι. Τα χτυπάμε όλα με ένα σύρμα μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα μας.
3. Ρίχνουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψάκια. Βάζουμε τα ταψάκια στον φούρνο μόνο για 12 λεπτά, μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
4. Τα αναποδογυρίζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος. Συνήθως μισοδιαλύονται, αλλά αυτή είναι η ομορφιά τους! Σερβίρουμε αμέσως με παγωτό βανίλια. Τα κέικ αυτά είναι καλύτερα να καταναλωθούν αμέσως μετά το ψήσιμο.
- Σε περίπτωση που δεν έχετε λαδόκολλα, μπορείτε να βουτυρώστε το κάθε ένα φαρμάκι και να το περάσετε με αλεύρι. Αρκεί στο τέλος να το χτυπήσετε ανάποδα για να μείνει μόνο αυτό που χρειάζεστε μέσα στο φαρμάκι.
- Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο
- 12′ λεπτά και μόνο.
Μαζί με το TheLook.Gr σας ευχόμαστε καλή όρεξη.