Το πάντρεμα της παγωμένης μερέντας με την κρέμα βανίλιας και τα μπισκότα μπορούν να φτιάξουν το ιδανικό γλυκό για βραδινές και κάθε στιγμής … λιγούρες! Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε;
Υλικά
750 ml φρέσκα κρέμα (κρέμα γάλακτος)
2 πακέτα μπισκότα Πτι-μπερ
3 φακελάκια Ανθός Αραβόσιτου (μπλε φακελάκι) βανίλια, στιγμής
3 φλιτζάνια γάλα
5-6 κουταλιές μερέντα
Οδηγίες
- Χτυπάμε με μίξερ για 5-10 λεπτά τα 500ml από την κρέμα γάλακτος. Σταματάμε μόλις αρχίσει να πήζει.
- Προσθέτουμε στο μίξερ τα τρία φακελάκια Ανθός Αραβόσιτου και τα τρία φλιτζάνια γάλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να είναι έτοιμη η κρέμα μας.
- Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ, βάζουμε μια στρώση μπισκότα. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα από πάνω.
- Συνεχίζουμε με ακόμα μία στρώση μπισκότα και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Καλύπτουμε πάλι με τρίτη στρώση μπισκότα.
- Χτυπάμε πάλι στο μίξερ τα 250 ml φρέσκα κρέμα για 5-10 λεπτά και αμέσως μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε και τη μερέντα.
- Αφού ανακατευτεί καλά το μείγμα καλύπτουμε τα μπισκότα.
- Γαρνίρουμε όπως επιθυμούμε!
Καλό θα ήταν να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο έτσι ώστε να τραβήξουν τα μπισκότα και να μαλακώσουν.
Πηγή: Cookpad