Σήμερα μας έχει ετοιμάσει ο chef Μιχάλης Τσάκαλος κάτι πολύ ενδιαφέρον. Γκρανόλα χειροποίητη!

 

Υλικά

2 κ.σ. σουσάμι

2 κ.σ. λιναρόσπορο

3 κ.σ βρώμη

2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/4 κ.γ. αλάτι

6 κ.σ. ταχίνι

4 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο.

 

 

Εκτέλεση

Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140C στον αέρα (150C αντιστάσεις). Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά (από βρώμη μέχρι αλάτι), χρησιμοποιώντας σύρμα για να διανεμηθούν καλά όλα. Βήμα 3 Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι και το λάδι, και τα ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα έτσι ώστε να γίνει το μείγμα πιο ρευστό. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στεγνό και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Βήμα 4 Στρώνουμε το περιεχόμενο του μπολ στη λαμαρίνα, απλώνοντας καλά και ισόπαχα. Ψήνουμε για 30 λεπτά, προσέχοντάς το με τη μυρωδιά διότι με το κακάο δεν μπορούμε να δούμε καλά το χρώμα! Σημ.: Αν αλλάξουμε τις ποσότητες προσέχουμε τον χρόνο ψησίματος. Βήμα 5 Αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει στη λαμαρίνα, τη σπάμε σε κομμάτια και τη φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.