Ένα διαφορετικό κέικ, μία συνταγή με παντζάρια, απλά πεντανόστιμο, δοκιμάστε τα παντζάρια και στα γλυκά σας.
Υλικά
- 250 gr.βολβούς παντζαριών βρασμένους
- 75 gr.κακάο
- 200 ml.ελαιόλαδο
- 250 gr.ζάχαρη
- 200 gr.αλεύρι
- 4 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια η δύο κάψουλες.
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C
Πολτοποιούμε τα παντζάρια μαζί με την ζάχαρη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σύρμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. - Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα παντζάρια,συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα. - Aδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 °C.
*Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη η ένα γλάσο σοκολάτας , η ένα φρόστινκ τις επιλογής σας.
*Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο για 15-20 λεπτά.