Μήπως λαχταράς να φας ένα αφράτο ντόνατς και όλη η διαδικασία σου φαίνεται βουνό;

Μήπως λαχταράς το αφράτο το ντόνατς που λέγαμε πριν αλλά η διαδικασία του να βάλω τηγάνι, να βάλω λάδι, η μυρωδιά που πρέπει να ανοίξεις παράθυρα να μη μυρίζουν (καναπές, παιδιά, άντρας, πεθερικά, γυναίκα και κατοικίδια) σου φαίνεται Γολγοθάς . Σας έχουμε την λύση και για ακόμα μια φορά.

 

Σε συνεργασία πάντα με το The Look.Gr σας έχουμε ετοιμάσει την ποιο εύκολη, εύγευστη συνταγή που γίνεται εύκολα, ψήνετε στον φούρνο και θα γίνει αγαπημένη σε μικρούς αλλά και μικρούς-μεγάλους φίλους. 

 

Υλικά
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γρ. ζάχαρη
1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 αβγά
100ml γάλα
2 ½ κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας η 3 κάψουλες

 

Για το topping σοκολάτας

125γρ. κουβερτούρα
2 κουτ. σούπας γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο

 

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C . Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ τα υγρά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Τοποθετούμε το μείγμα στα φορμάκια για ντόνατς (περίπου 2 κουτ. σούπας από το μείγμα) και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Σεένα κατσαρολάκιλιώνουμετηνκουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια έως  χαμηλή φωτιά  . (Όσοι γνωρίζουν τον όρο μπεν μαρι ας το κάνουν έτσι) και μόλις λιώσουν ρίχνουμε και το γάλα.

Βουτάμε την μια πλευρά από τα έτοιμα ντόνατς στην σοκολάτα και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

*όσοι δεν έχετε φορμάκια για ντόνατς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορμάκια για cupcakes .

*πάντα βούτυρο στις φόρμες για γλυκά.

*αφήστε τα ντόνατς να ηρεμήσουν όταν βγουν από τον φούρνο και πριν μπει η επικάλυψη σοκολάτας για περίπου 10-15’ λεπτά

*ο χρόνος είναι σχετικός για κάθε φούρνο οικιακό  το μόνο σίγουρο ότι δεν θέλει παραπάνω από 12’ λεπτά.