Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα ζουμερό γλυκό, γεμάτο άρωμα που θα σας κατακτήσει σίγουρα και θα σας ζητάνε να το φτιάχνετε και να το ξαναφτιάχνετε συνέχεια. Η λεβάντα θα της δώσει μια ονειρική όχι μόνο γεύση αλλά και μυρωδιά! Ξεφύγετε από την συνηθισμένη απλή συνταγή και απογειώστε την όρεξη των αγαπημένων σας προσώπων. Η ακόλουθη συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη.

 

 

Για το σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. Νερό
  • 1 μέτριο ματσάκι λεβάντας

 

Για τη βάση

  • 6 πορτοκάλια
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. σπορέλαιο
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. γεμάτο σόδα μαγειρική
  • 3 βανίλιες
  • 4 αυγά

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Από τα 6 πορτοκάλια, βράζουμε τα 3 σε νερό για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Από τα άλλα 3 πορτοκάλια παίρνουμε το ξύσμα, στύβουμε τον χυμό και τα αφήνουμε στην άκρη.

 

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια που κρατήσαμε στην άκρη και Την λεβάντα
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .

 

Για την πίτα

  • Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι, ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από . Είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε και γίνονται κομμάτια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά υγρά.
  • Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια με το ξύσμα από τα άλλα 3 πορτοκάλια, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σπάμε τα φύλλα με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε, μέσα στο μπολ με τη γέμιση, σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 25×30 εκ.
  • Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
  • Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  • Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε

 

Καλη σας απόλαυσή.