Οι υψηλές θερμοκρασίες, εκτός από τα παγωτά, επιβάλλουν και ανάλαφρα δροσιστικά γλυκά που φτιάχνονται σε χρόνο ρεκόρ! Εμείς θα σας δείξουμε μια από αυτές τις συνταγές που εμπεριέχει ΚΑΙ παγωτό!
Υλικά (10 μερίδες)
Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα (τύπου πτι- μπερ)
¾ κούπας λιωμένο βούτυρο
1 κ. γ ξύσμα πορτοκάλι
Για το παγωτό:
4 κρόκοι αυγών
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
3 κ.σ κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
100 γρ. σαντιγί
Για το στόλισμα:
Διάφορα φρούτα
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας (ελαφρώς ζεσταμένη)
Εκτέλεση
- Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Στρώνουμε τη βάση σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα (28 εκ.) σχηματίζοντας «φωλιά» και ψήνουμε στους 180οC για 8΄.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα με τις βανίλιες. Λίγο πριν πάρει βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει.
- Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τους κρόκους και χτυπάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε μέχρι να ξαναπάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
- Αφού κρυώσει λίγο, σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 2 ώρες.
- Αφού σφίξει το μείγμα, προσθέτουμε την σαντιγί και το ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη μπισκοτένια βάση που είναι ήδη στρωμένη στην ταρτιέρα.
- Κόβουμε διάφορα φρούτα και στολίζουμε την τάρτα μας.
- Τέλος, αλείφουμε τα φρούτα με τη λιωμένη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Καλή και… δροσερή απόλαυση!