Τώρα που ξεκίνησαν σιγά σιγά οι ζέστες ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε δροσερά και νόστιμα επιδόρπια. Σημειώστε λοιπόν την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τάρτα με κρέμα λεμονιού.
Υλικά (8-10 μερίδες)
Για την τάρτα 20 εκ. :
225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
120 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα λεμονιού:
100 γρ. χυμός λεμονιού
10 γρ. άνθος αραβοσίτου
160 γρ. βούτυρο
110 γρ. αυγά
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το στόλισμα (προαιρετικά):
1 μεγάλο λεμόνι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη βάση:
- Τοποθετούμε θρυμματισμένα πτι-μπερ σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15΄.
Για την κρέμα:
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το άνθος αραβοσίτου, τα αυγά και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε μέχρι τους 82°C, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνουμε 10΄ να κρυώσει.
- Προσθέτουμε, ύστερα, το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε καλά.
Για τη σύνθεση της τάρτας:
- Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα όσο αυτή είναι ρευστή και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Για το στόλισμα:
- Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω λεπτές φέτες από ένα λεμόνι, τις οποίες πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 5΄στους 200°C στο γκριλ.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού πάνω στην τάρτα.
Σημείωση: Αν δεν θέλετε να στολίσετε την τάρτα σας, αρκεί να την πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση!