Μια ιδιαίτερη βασιλόπιτα προτείνω μέσα από το The Look.Gr για την αυγή του νέου χρόνου. Με τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των μπαχαρικών να απογειώνουν τη γεύση της.

 

Υλικά

3 πορτοκάλια

1 κγ κανέλα

260 γρ βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για το ταψί

440 γρ ζάχαρη λευκή

550 γρ αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο

6 αβγά

90γρ αμύγδαλα λευκά (φιλέ)

Άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζουμε και αφού κρυώσουν αφαιρούμε κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κρατάμε 260γρ πολτό πορτοκαλιών.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πολτό των πορτοκαλιών με το λιωμένο βούτυρο. Στο μίξερ αφρατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μετά το προηγούμενο μείγμα μέσα σε αυτό και τέλος σταδιακά το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με την κανέλα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 εκ. και σκορπίζουμε το φιλέ αμυγδάλου από πάνω.

Ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στους 180 βαθμούς και τη βγάζουμε όταν είναι έτοιμη (αφού πρώτα τη δοκιμάσουμε αν ψήθηκε με το μαχαίρι στο κέντρο) .

Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε.

 

Καλή επιτυχία!