Αν θέλετε να φάτε ένα πρωτότυπο γλυκό με παραδοσιακά αλλά και οικονομικά υλικά δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε παρά να σημειώσετε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά (8-10 μερίδες)
Για τη βάση:
1 πακέτο πτι μπερ
Για το ζελέ:
500 γρ. νερό
175 γρ. ζάχαρη
25 γρ. φύλλα ζελατίνης
40 γρ. χυμός λεμονιού
3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Φρέσκες φράουλες
Για την κρέμα:
500 γρ. γάλα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκοι αυγού
60 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
Μπισκότα πτι μπερ
Φράουλες
Εκτέλεση
- Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ζελατίνη και το χρώμα.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 20 λεπτά.
- Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο.
- Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε ξεχωριστά την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ.
- Αφού βράσει το γάλα, προσθέτουμε λίγο στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ξαναβράζουμε ώσπου να δέσει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και αφού παγώσει το ζελέ, ρίχνουμε στο μπολ 180 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα.
- Μετά από 15 λεπτά, αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε σε όλο το μπολ μας.
- Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια διακοσμούμε με σπασμένα μπισκότα και φράουλες στο μέγεθος που θέλουμε.