Τη χειμερινή περίοδο 1970 – 71, στο Θέατρο Πάνθεον, το έργο που διαδέχεται το “Μαριχουάνα Στοπ” είναι το “Σεξ και πως να το αποκτήσετε”, ένα ακόμη μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Το 1972 το έργο θα μεταφερθεί στην οθόνη από τη Φίνος Φιλμ με τίτλο “Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο”.

 

Τόνια Καζιάνη, Σταύρος Παράβας και Μάρθα Καραγιάννη στο φινάλε της ταινίας.

 

Ο Σταύρος Παράβας παίζει στην ταινία το ρόλο που στην παράσταση ερμήνευσε ο Γιώργος Πάντζας και η Τόνια Καζιάνη αντικατέστησε τη πρώτη διδάξασα Ζωή Λάσκαρη. Το ρόλο της Δέσποινας Στυλιανοπούλου στο φιλμ ερμήνευσε η Μάρθα Καραγιάννη και έτσι ο Δαλιανίδης πρόσθεσε επιπλέον χορευτικά. Από το υπόλοιπο καστ ξεχωρίζουν ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Κώστας Ρηγόπουλος, η Νίτσα Μαρούδα, ο Βασίλης Τσιβιλίκας, η Γιούλη Σταμουλάκη και η Νικόλ Κοκκίνου, ένα από τα πλέον καλλίγραμμα κορμιά του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

 

Μάρθα Καραγιάννη & Σταύρος Παράβας

 

 

Η μεταμόρφωση του Παράβα, από χαριτωμένος Φίφης σε βαρύμαγκα με ή χωρίς τρίκυκλο.

Δυο τύπους υποδύθηκε ουσιαστικά ο Σταύρος Παράβας στις ταινίες του. Από τη μία τον ανάλαφρο Φίφη (έναν χαριτωμένο ομοφυλόφιλο που ήταν έτοιμος να φάει τις κοτσίδες του) και από την άλλη το βαρύμαγκα με ή χωρίς τρίκυκλο.  Με ιδιαίτερο ντύσιμο, την ανάλογη κόμμωση, με ή χωρίς γυαλιά και τη σχετική υπερβολή των εκφραστικών μέσων, στις γκριμάτσες και στις χειρονομίες θα επαναλάβει πολλές φορές το ρόλο του Φίφη στις κωμωδίες: “Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης“, “Η Βουλευτίνα“, “Μπετόβεν και Μπουζούκι” και “Φίφης ο Ακτύπητος“. Οι ατάκες του από τις συγκεκριμένες ταινίες αφήνουν εποχή: “Άχου…καλέ, θα φάω τις κοτσίδες μου…θα σκίσω τις δαντέλες μου…”.

Γυναικείους ρόλους θα ερμηνεύσει και στις κωμωδίες του Κώστα Καραγιάννη: “Η Χαρτορίχτρα” και “Η Κλεοπάτρα εν δράσει“. Στη δεκαετία του 70 ο Γιάννης Δαλιανίδης θα του δώσει την ευκαιρία να αποτινάξει από πάνω του το μύθο του Φίφη παίζοντας πλέον τον τίμιο, φτωχό και αγαπησιάρη μάγκα στις μουσικές κωμωδίες “Το Κοροϊδάκι της Πριγκιπέσας” και ο “Μάγκας με το Τρίκυκλο“.

 

Μάρθα Καραγιάννη & Κώστας Ρηγόπουλος

 

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου 1972 και έκοψε περίπου 160.000 εισιτήρια, αφού ο ελληνικός κινηματογράφος είχε αρχίσει πλέον να πέφτει σε λήθαργο λόγω της εμφάνισης της τηλεόρασης.

 

Το εξώφυλλο του OST της ταινίας του Γιάννη Δαλιανίδη, όπως κυκλοφόρησε ψηφιακά.

 

 

Το ανέκδοτο σάουντρακ της ταινίας με την επιμέλεια του Ηλία Τάσκου

Τη μουσική στο φιλμ γράφει ο Μίμης Πλέσσας ενώ τα τραγούδια της ταινίας ερμηνεύουν ο Σταύρος Παράβας και ο ανερχόμενος τότε Φίλιππος Νικολάου. Ο τελευταίος ερμηνεύει τα: “Το Όνειρο”, “Με βρήκε ο ήλιος” και “Πόρτα στο Γενάρη”. Τραγούδια που έμειναν ανέκδοτα δισκογραφικά, όπως άλλωστε και το σάουντρακ της ταινίας.Όλα αυτά μέχρι το 2019, χρονιά κατά την οποία ο Ηλίας Τάσκου σε μια προσπάθεια να καταγράψει έστω και διαδικτυακά όλα τα OST του Ελληνικού κινηματογράφου, προχώρησε στη ψηφιακή έκδοση του.