Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου θα ανέβουν στη σκηνή του Piraeus 117 Academy.

 
Ένα χρόνο μετά τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι Δαιμονία Νύμφη επιστρέφουν στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν κομμάτια από όλες τις δισκογραφικές τους δουλειές αλλά και καινούργιο ακυκλοφόρητο υλικό
Από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκαν στα καλλιτεχνικά δρώμενα έως σήμερα οι Δαιμονία Νύμφη παραμένουν μια μοναδική περίπτωση συνδυασμού διονυσιακής έκστασης και θεατρικής τελετουργίας.

Έχοντας ταξιδέψει με τις αρχαίες λύρες τους στα πιο δημοφιλή μεσαιωνικά, folk, fairy world και παγανιστικά φεστιβάλ της Ευρώπης και Αμερικής αλλά και στις θεατρικές σκηνές του Λονδίνου, οι Δαιμονία Νύμφη αποτελούν πλέον μια κολεκτίβα μουσικών και χορευτών, από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν πάνω στη σκηνή μια μυστικιστική βακχική τελετουργία.

Μία ημέρα πριν την εμφάνισή τους στο Piraeus 117 Academy στην Αθήνα, οι Δαιμονία Νύμφη θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theatre (Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου).

 
Οι Δαιμονία Νύμφη σχηματίστηκαν το 1994, ξεκινώντας έτσι μία μαγική περιπλάνηση ανάμεσα στους μύθους και τους ήχους της ελληνικής αρχαιότητας. Η μουσική τους προσεγγίζει άλλοτε μια τελετουργική και άλλοτε μια πιο θεατρική ματιά. Όργανα όπως η λύρα, η αρχαία κιθάρα και η βάρβιτος, κατασκευασμένα πάνω στα πρότυπα των αντίστοιχων αρχαίων ελληνικών οργάνων από τον Νικόλαο Μπρά, ξεδιπλώνουν το δικό τους ήχο και αποζητούν νέα υπόσταση.

Από το 1998 μέχρι σήμερα οι Δαιμονία Νύμφη έχουν κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ. Πιο πρόσφατη δουλειά τους, που κυκλοφόρησε το 2017, το άλμπουμ «Μακμπέθ», ενώ έχουν προηγηθεί η «Ψυχοστασία» (2013), η «Κραταιά Αστεροπή» (2007), το ομώνυμο «Δαιμονία Νύμφη» (2002), το μίνι cd «Τυρβασία» και ο «Βακχικός Χορός των Νυμφών» (1998-2004) που πρωτοκυκλοφόρησε σε βινύλιο. Παράλληλα έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμες συλλογές, αλλά έχουν συνεργαστεί και με άλλους μουσικούς στη δημιουργία τελείως διαφορετικών ηχητικά πρότζεκτς, όπως το «Ghost Fish», το «Love Sessions» και το «Daemonia Nymphe Remixed» (όπου έχουν παρουσιάσει δικά τους remix οι Von Magnet, Beefcake, Άλφα Π. των Στέρεο Νόβα και άλλοι).
 
 
 
Οι συνεργασίες των Δαιμονία Νύμφη εντός και εκτός στούντιο με διάφορους καλλιτέχνες είναι πολυάριθμες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Δήμητρα Γαλάνη, Ψαραντώνη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Αναστασία Έδεν (εξ Άβατον), Φένια Παπαδόδημα, Peter Ulrich (Dead Can Dance, This Mortal Coil) και Dessislava Stefanova.
Από το 2000 μέχρι σήμερα οι Δαιμονία Νύμφη έχουν παίξει ζωντανά, εκτός από την Ελλάδα, στην Αμερική, την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κύπρο.
 
 
 
Από το 2008 η έδρα του σχήματος μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε η συνεργασία τους με το Theatre Lab Company και τη σκηνοθέτη Αναστασία Ρεβή. Συνέθεσαν και παρουσίασαν ζωντανά τη μουσική για τέσσερις θεατρικές παραγωγές του Theatre Lab Company, που ανέβηκαν στο Λονδίνο: «Μήδεια» (2014), «Λυσιστράτη» (2013), «Ορέστεια» (2012) και «Αντιγόνη» (2011). Σε συνεργασία πάντα με την ομάδα παρουσίασαν το 2014 στο Λονδίνο τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ψυχοστασία», που συνδυάζει τη μελωδία με το λόγο, την εικόνα και την κίνηση. Τον Μάρτιο του 2018 στο Asylum Chapel του Λονδίνου παρουσιάστηκε το «Psychostasia:The Ritual», μια παράσταση immersive theatre εμπνευσμένη από τα Ελευσίνια Μυστήρια.
 
 
 
Το 2016 οι Δαιμονία Νύμφη συνεργάστηκαν και πάλι με την σκηνοθέτη Αναστασία Ρεβή και συνέθεσαν τη μουσική για την παράσταση «Μακμπέθ» που ανέβηκε στο ΚΘΒΕ κατά τη χειμερινή περίοδο. Η μουσική της παράστασης κυκλοφόρησε το 2017 και επανακυκλοφόρησε το 2018 με την προσθήκη τριών νέων κομματιών.
 
Τον Δεκέμβριο του 2019 η μουσική των Δαιμονία Νύμφη συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στα πλαίσια του θεσμού «Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης».
 
Τα δύο ιδρυτικά μέλη των Δαιμονία Νύμφη  και Εύη Στεργίου ακολουθούν, παράλληλα με την πορεία τους ως ντούο, ο καθένας και τη δική του μουσική διαδρομή. Έτσι ο Σπύρος Γιασαφάκης κυκλοφόρησε το προσωπικό μίνι άλμπουμ με τίτλο «Improvisations in Ancient Greek Instruments», όπου παρουσιάζει αυτοσχεδιασμούς πάνω στα αρχαία ελληνικά όργανα. Η Εύη Στεργίου είναι μέλος και συνεργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια με τη London Bulgarian Choir, με την οποία είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στην ηχογράφηση της μουσικής του γνωστού παιχνιδιού Halo 4 (μουσική του Neil Davidge των Massive Attack).
 
Η μουσική των Δαιμονία Νύμφη αποτελεί μέρος της συλλογής της Εθνικής Βρετανικής Βιβλιοθήκης.
 
 
Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία της Αθήνας ξεκίνησε  την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Τιμές και σημεία προπώλησης εισιτηρίων
 
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ
Τιμή εισιτηρίου online13,20 ευρώ
Ταμείο: 14 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

 
Φυσικό σημείο
Hunter Agency | Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς) | Τηλ.: 210 360 8366