Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο του Paul Anand “Ερμηνεύοντας την ευτυχία: Η τέχνη της ευημερίας και η ανάπτυξή της”  σε μετάφραση Δημήτρη Τσιλιμάγκου.

 

 

Τι είναι η ανθρώπινη ευτυχία και πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε;

 

Το Βιβλίο

ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ. Η τέχνη της ευημερίας και η ανάπτυξή της

Συγγραφέας: ANAND, PAUL

Έτος έκδοσης: 2019

ISBN: 978-960-04-5033-0

ΣΕΛ.: 224

Τιμή: 12.50€

Σχήμα: 14 Χ 20,6

Τίτλος πρωτοτύπου: Happiness Εxplained: What human flourishing is and what we can do to promote it

Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά

Μετάφραση: Τσιλιμάγκος, Δημήτρης

Βάρος: 255.00 γραμ.

Μαλακό εξώφυλλο

 

Τα παραπάνω ερωτήματα έχουν θεμελιώδη σημασία για την ανθρώπινη ύπαρξη. Αντλώντας πλήθος δεδομένων και σχολιάζοντας ένα ευρύ φάσμα διδαγμάτων που απορρέουν από την έρευνα στην Οικονομική Επιστήμη, στην Ψυχολογία, στη Φιλοσοφία και σε άλλους κλάδους, το Ερμηνεύοντας την ευτυχία επιχειρεί να σχεδιάσει ένα πλαίσιο εντός του οποίου η ανθρώπινη ευημερία θα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην αξιολόγηση της εθνικής και της παγκόσμιας προόδου.

Ο Paul Anand επισημαίνει ότι η παραδοσιακή προσέγγιση του εθνικού εισοδήματος ως μέτρου της ευζωίας είναι περιοριστική. Έτσι, ακολουθεί μια άλλη οδό, στην προσπάθειά του να περιγράψει τους τρόπους με τους οποίους οι συντελεστές της ευτυχίας, της ευζωίας και της ποιότητας ζωής δύνανται να μετρηθούν και να κατανοηθούν σε όλη την πορεία του ανθρώπινου βίου.

Εξετάζοντας το θέμα από διάφορες οπτικές – από τη γονική μέριμνα, την αξιοπρεπή απασχόληση, τη φιλία, την εκπαίδευση και την υγεία στην τρίτη ηλικία έως το χρήμα, την αυτονομία και τη δικαιοσύνη – και προσεγγίζοντας διεξοδικά ατομικές στρατηγικές και κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην αναζήτηση της ευτυχίας, το βιβλίο προσφέρει μια επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση αυτού του ζητήματος.

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο Paul Anand είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο London School of Economics. Τα τελευταία χρόνια η συμβολή του επικεντρώνεται στην οικονομική διάσταση της ευζωίας, με την έρευνά του να εστιάζεται στις ικανότητες, στην ευτυχία και στη «μετά-ΑΕΠ» ατζέντα.