Το έργο «Κάποτε ένας πυροβολισμός» του Γιάννη Παπάζογλου, σε σκηνοθεσία Ελπίδας Αμίτση, μετά την ένθερμη ανταπόκριση του κοινού, θα συνεχιστεί παράλληλα με τη νέα παραγωγή του θεάτρου και θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 21:00 από 06 Ιανουαρίου 2019 .

 

«Θέατρο ΕΝ-Α»

Σουρή και Μαλαγαρδή 95, Κορυδαλλός

Χάρτης: https://goo.gl/maps/Rem7BupjnV32

Τηλ: 6987 154 814  | Facebook

 

 

Του Γιάννη Παπάζογλου

~ Κάποτε ένας πυροβολισμός ~

Σε σκηνοθεσία Ελπίδας Αμίτση

 

 

Συνεχίζεται από 06 Ιανουαρίου κάθε Κυριακή στις 21:00

 

Trailer:

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας πυροβολισμός. Κάποτε ένα έγκλημα. Ο εραστής είχε δολοφονήσει το σύζυγο. Η αρχή του νήματος. Xρόνια μετά. Η αποφυλάκιση του φονιά. Η συνάντηση με τη γυναίκα. Λεηλατημένοι κι οι δυο απ’ το χρόνο. Με τις ενοχές να τους πολιορκούν. Βουλιάζουν στην προσωπική τους έρημο. Θραύσματα μνήμης. Αναζήτηση του χαμένου πάθους.

Σανίδα σωτηρίας ο έρωτας μες στα ερείπια που τους περιβάλλουν. Μια αινιγματική γριά καταφθάνει απ’ το μέλλον. Διάσπαρτες εικόνες έχουν στοιχειώσει το μυαλό της. Πασχίζει να συνθέσει το παζλ. Εμφανίζεται και το κοκκινοπούλι. Η μετενσάρκωση του αδικοσκοτωμένου. Επιζητά απεγνωσμένα εκδίκηση. Την τιμωρία των ενόχων. Ο γιός επιστρέφει απ’ το ταξίδι. Αντιμέτωπος με την κρυμμένη αλήθεια. Οδηγεί τα πρόσωπα στην τελική λύση. Στην κάθαρση. Ψυχολογικό θρίλερ με κινηματογραφική δομή που ανιχνεύει τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Ένα πολιτιστικό γεγονός των ΕΝ.Π.ΑΝ. (Ένωση Πολιτισμού Ανάπτυξης)

 

Προς ενίσχυση των σκοπών των ΕΝ.Π.ΑΝ. Υπό την αιγίδα: WORLD PHILOSOPHICAL FORUM και UNESCO.

 

Είδος: Ψυχολογικό θρίλερ

 

 

Συντελεστές

Κείμενο: Γιάννης Παπάζογλου

Σκηνοθεσία: Ελπίδα Αμίτση

Μουσική: Δημήτρης Παριανός

Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκη Ελευθερίου

Φωτισμός: Άρτεμις Λογαρά

Φωτογραφία, Video: Γιώργος Κλήμης

Επιμέλεια trailer, αφίσας: Δημήτρης Παριανός

Φροντιστής: Ιωάννης Πίππας

Χορογραφία: Σταμάτης Διολέτης

Κομμώσεις-μακιγιάζ: Χριστόφορος Δουκουμόπουλος, Αναστασία Καντζούρη

Παραγωγή: Θέατρο ΕΝ-Α

Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Κωνσταντίνος Πλατής

 

Ερμηνεύουν: Ελπίδα Αμίτση, Αμαλία Αυγουστάκη, Χρίστος Γεωργίου, Θωμάς Μαυρογόνατος

Μαυροφόρες: Χαρά Ρίζου, Ηλιάνα Παναγοπούλου, Αγγελική Μπίσσα, Πηνελόπη Νικολαϊδου, Μαίρη Καρλαύτη.

 

 

Η Ομάδα ΕΝ-Α, δημιουργήθηκε στο Ωδείο ΕΝΤΕΧΝΟΝ και είναι γέννημα της εσωτερικής εργασίας και σπουδής για την εκδήλωση και βεβαίωση της ανομοιότητος της προσωπικότητος, με στόχο την αλήθεια και ελευθερία στην προσέγγιση της ερμηνείας ψυχονοητικά και σωματικά με ήθος και συνέπεια.

 

Το θέατρο ΕΝ-Α δημιουργήθηκε για να υλοποιεί ιδέες, αρετές και τεχνουργήματα της υπέρτατης φαντασίας.

 

 

 

Πληροφορίες

 

Παραστάσεις

Από 06 Ιανουαρίου 2019

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Κυριακή: 21:00

 

Τιμές εισιτηρίων

12 ευρώ, 8 ευρώ άνεργοι-φοιτητές

Προπώληση εισιτηρίων

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-en-a/kapote-enas-pirovolismos/

 

Διάρκεια παράστασης

 90’ χωρίς διάλειμμα

 

Facebook Page

https://www.facebook.com/Ena.Group.Theatre/

 

 

 

 

Σημείωμα σκηνοθέτιδος

Η απόλυτη μονάδα περιέχει όλες τις αρετές, ιδιότητες και δυνατότητες. Αγάπη- Σοφία θεία κατηγορήματα, θήλυ και άρρεν, μητέρα και πατέρας του γίγνεσθαι δίνουν γένεση στην αιώνια αγάπη. Στο κοσμικό μας επίπεδο η αγάπη προσωποποιείται στη γυναίκα και η σοφία στον άνδρα, όμως κι οι δύο αρχές δημιουργούν τον άνθρωπο, τον έρωτα συνυπάρχοντας στην ανθρώπινη φύση εν πλήρη αρμονία.

Η πάλη του καλού και κακού, το πέπλο της λήθης που σκεπάζει τη μνήμη του ανθρώπου δημιουργούν την εναντιότητα με αποτέλεσμα τη θλίψη, τον πόνο, τη διαίρεση. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί τις πλάνες ο άνθρωπος τις αναζητά έξω από αυτόν, όμως αυτός είναι που τις πιστεύει και τις προσωποποιεί με τις πράξεις του.

Στις ανθρώπινες κοινωνίες το ένα φύλο καταπιέζει και φυλακίζει το άλλο με αποτέλεσμα μια ανθρωπότητα δεσμευμένη στην αθλιότητα. Όταν η γυναίκα αποκτήσει την αληθινή της θέση η ανθρωπότητα θα ελευθερωθεί γιατί μόνο η αγάπη αποκαλύπτει στον άνθρωπο το σκοπό της υπάρξεως του επί της γης.

 

 

 

Βιογραφικά συντελεστών

 

Γιάννης Παπάζογλου

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Δικηγόρος από το 1983. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού συλλογικής Διαχείρισης “ΘΕΣΠΙΣ”.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ, Θέατρο ΛΗΔΡΑ 1992-1993. Σκηνοθεσία: Χρίστος Κόκκινος. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΤΟΠΙΟ, Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 1989. Δημοτικό Θέατρο Δάφνης “ΦΑΝΗΣ ΧΗΝΑΣ” 1993-1994 και (2ο ανέβασμα) 1999-2000. Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννακόπουλος. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ, Θέατρο ΜΑΣΚΕΣ 1993-1994. Σκηνοθεσία: Γιώργης Χριστοφιλάκης και Βασίλης Γιαβρής, Δημοτικό Θέατρο Δάφνης ” ΦΑΝΗΣ ΧΗΝΑΣ ” 1994-1995. Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννακόπουλος.

Ο ΤΟΠΟΣ TΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, Θέατρο του ΗΛΙΟΥ 1996-1997. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Παπασπύρος. Ο ΧΟΡΟΣ TΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ, Θέατρο ΦΑΝΑΡΙ (ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ) 1999-2000. Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Σπαθής. ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ, Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2004. Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ 2006-2007. Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής. ΜΙΚΡΟ θέατρο (Θεσσαλονίκης) 2008-2009. Σκηνοθεσία: Εύη Δημητροπούλου. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ, ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (θέατρο Μονής Λαζαριστών) 2007-2008. Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής. Θέατρο RADAR 2014-2015. Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος. ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΟΥΚΛΑ, θέατρο ΔΙΑΧΡΟΝΟ 2011-2012. Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννακόπουλος. Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ, STUDIO ΜΕΛΕΝΙΚΟΥ 2017-2018. Σκηνοθεσία: Μαίρη Μαραγκουδάκη. ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ…, Θέατρο ΕΝ-Α 2017-2018. σκηνοθεσία: Ελπίδα Αμίτση, ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΤΕΡΑΤΩΝ (άπαιχτο), ΠΡΟΣΩΠ(ΕΙ)Ο (άπαιχτο).

 

Το έργο του Γιάννη Παπάζογλου «Προσωπείο» (Maschere), μεταφρασμένο στα ιταλικά, θα παιχτεί στο θέατρο Nuovo Teatro Sanita στη Νάπολη από 12 Οκτωβρίου 2018.

 

 

Ελπίδα Αμίτση

Γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τις σπουδές της σε μικρή ηλικία μαθαίνοντας πιάνο. Απεφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο, από την τάξη μονωδίας της Γ. Ντι Τάσσο με βαθμό διπλώματος «Άριστα Παμψηφεί». Παρακολούθησε σεμινάρια με την Κ. Λούντβιχ και συνέχισε την σπουδή της με τον Τζ. Μοδινό.

Έχει συμμετάσχει ως σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ηρώδειο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς κ.λπ. και έχει διοργανώσει ατομικές συναυλίες στον Παρνασσό, το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, την Αίθουσα Γκαίτε, την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση καθώς επίσης σε φεστιβάλ και διάφορους συναυλιακούς χώρους. Στα Θέατρα Διθύραμβος, Ιλίσια και Φούρνος διοργάνωσε σειρά συναυλιών που αφορούσαν την σύγχρονη Ελληνική μουσική καθώς και παραστάσεις με νέγρικα τραγούδια και μιούζικαλ.

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα όλων των εποχών (άριες, λίντερ κ.α). Ερμηνεύτρια ως επί το πλείστον έργων του 20ου αιώνα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους Έλληνες συνθέτες παρουσιάζοντας και έργα σε πρώτες εκτελέσεις. Συνεργάσθηκε με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Κ.Ε.ΣΥ. Δημιούργησε τις παραστάσεις: “Τας χορδάς ας αλλάξωμεν”, “ Ήχος Ελληνικός”, “Έλληνες μουσουργοί”, “Ημέρες σύγχρονης Ελληνικής μουσικής”, “Με μουσικές εξαίσιες και με 5 αισθήσεις για οδηγό”, “Φωνή Ελπίδας”, “Το κρύσταλλο της σιωπής η μουσική ραγίζει” και “Ελλήνων έργα” όπου ερμήνευσε σύγχρονους Έλληνες συνθέτες της λόγιας μουσικής και έργα σε πρώτη εκτέλεση.

Στην παράσταση “Με μουσικές εξαίσιες” ερμήνευσε σύγχρονη Ελληνική μουσική βασισμένη σε ποιήματα Κ. Π. Καβάφη. Στις μουσικές παραστάσεις “Εν αναμονή” και “Αφηγήσεις σε χρώμα μαύρο” σε σκηνοθεσία Μ. Ζωγραφίδη, ερμήνευσε νέγρικα θρησκευτικά τραγούδια. Στις μουσικές παραστάσεις “Ζωογόνον ύδωρ” και “Ένας άγγελος διαβάτης” ερμήνευσε τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι και στην παράσταση “Get back” ροκ τραγούδια.

Τραγούδια της Κάτω Ιταλίας ερμήνευσε στην παράσταση “Φύσηξε ο Ζέφυρος” τραγούδια ενώ στο “Φωτίζοντας τη μουσική” με τον συνθέτη και πιανίστα Μ.Αρχοντίδη ερμηνεύει έργα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο του κινηματογράφου και του θεάτρου. Δημιούργησε και παρουσίασε τις παραστάσεις “2 woman’s songs” και “Ήχοι Εικόνων”.

Έχει παρουσιάσει επίσης το θεατρικό έργο “Ο Σιμιγδαλένιος” του Α. Αδαμόπουλου σε σκηνοθεσία του ιδίου, στο οποίο και ερμηνεύει 22 ρόλους η ίδια και έχει πρωταγωνιστήσει στο θεατρικό έργο του Λ. Μπίκα “Ο Θαλής και η Θάλεια πάνε θέατρο” σε σκηνοθεσία Α.Μπασσά. Έχει ασχοληθεί με την παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών με θέμα την κλασσική μουσική και έχει διδάξει ορθοφωνία και τραγούδι σε σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημιούργησε και δίδαξε σε σειρά Μουσικοθεατρικών σεμιναρίων που αφορούσαν στην αισθητική και την εποχή διαφόρων συγγραφέων με στόχο την συναισθηματική έκφραση των έργων τους καθώς επίσης και σειρά σεμιναρίων για ηθοποιούς, τραγουδιστές και performer με στόχο την αναγνώριση της ”εσωτερικής φωνής” και της δυναμικής του σώματος.

Έχει δημιουργήσει και παρουσιάζει κύκλο σεμιναρίων και παραστάσεων με θέμα “Σώμα-Φωνή-Στοχασμός-Έκφραση-Ερμηνεία’’, “Ανάπτυξης των ψυχονοητικών ικανοτήτων με στόχο την αυτογνωσία και την επιτυχή επικοινωνία”, “Σχέσεις …σχέσις”, “Αναγνώριση και χειρισμός της ανθρώπινης φωνής με μέσον την ψυχονοητική και σωματική κατάσταση”, “Εκφραστική ικανότητα, ακεραιότητα-πρόθεση& δύναμη”, “Μελόδραμα”, “Αναπνοές και ζωτική ενέργεια”, “Θέατρο μέσα στη Μουσική και Μουσική μέσα στο Θέατρο”, στα πλαίσια των οποίων παρουσίασε τις παραστάσεις: “Πέρσες”, “Λυσιστράτη”, “Του Μαυριανού και της αδελφής του”, “Παρωδίες”, “Ερωτικός”, “Νυν και αεί”, “Ένα λεύτερο ζευγάρι”, “Γελώντας άγρια”.

Δημιούργησε την θεατρική Ομάδα ΕΝ-Α. Σκηνοθέτησε το έργο «Homo Normalis το πρότυπο της “ομαλότητας”» σε σενάριο της ιδίας εμπνευσμένο από το “Άκου Ανθρωπάκο’’ του Β.Ράιχ, το έργο “Ο μικρός αδελφός” της Μαριέλλης Σφακιανάκη-Μανωλίδου, το έργο ¨Ο Σιμιγδαλένιος¨ του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου και το έργο “ΠΕΕΡ ΓΚΥΝΤ” IBSEN+GRIEG του Ερρίκου Ίψεν. Δημιούργησε το Θέατρο ΕΝ-Α. Διδάσκει τραγούδι στο Ωδείο ΕΝΤΕΧΝΟΝ.

 

Αμαλία Αυγουστάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού όπου και πρώτευσε. Έχει κυκλοφορήσει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά από την SONY BMG. Σπουδάζει στο ωδείο «ΕΝΤΕΧΝΟΝ» μονωδία με την Ελπίδα Αμίτση.

Επίσης σπουδάζει κιθάρα και θεωρητικά με τον Δημήτρη Παριανό Έχει τραγουδήσει ελληνικό λαϊκό, ρεμπέτικο και έντεχνο τραγούδι..Έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων με την Ε. Αμίτση με θέματα: “Σώμα- Φωνή- Στοχασμός- Έκφραση- Ερμηνεία”, “Σχέσεις…σχέσις”, “Αναγνώριση και χειρισμός της ανθρώπινης φωνής με μέσον την ψυχονοητική και σωματική κατάσταση”, “Αναπνοές και ζωτική ενέργεια”, “Θέατρο μέσα στη Μουσική και Μουσική μέσα στο Θέατρο”, στα πλαίσια των οποίων έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: “Του Μαυριανού και της αδελφής του”, “Παρωδίες”, “Ερωτικός”, “Νυν και αεί”, “Ένα λεύτερο ζευγάρι”.

Έχει πτυχίο Ελαφρού τραγουδιού. Έχει συμμετάσχει σε μουσικο-θεατρικά δρώμενα. Είναι μέλος της θεατρικής Ομάδας ΕΝ-Α που έχει παρουσιάσει για 3 συνεχείς χρονιές το θεατρικό έργο “HOMO NORMALIS, το πρότυπο της “ομαλότητας” και το έργο ¨Ο Σιμιγδαλένιος¨ σε σκηνοθεσία Ε. Αμίτση.

 

Χρίστος Γεωργίου

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Bachelor of arts στην ψυχολογία (Πανεπιστήμιο του Houston-Texas), Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Συμμετείχε στις παραστάσεις: Δίκρανος Ντίσνεϊ (ομάδα Cyberscene), Πριγκίπισσα Τουραντό, Ο χαρτοπαίχτης, Ο αφελής (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης), Η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου, Υψιπύλη στη Νεμέα, Αργοναυτικά (ομάδα Θεώρηση), Το φάντασμα του Κάντερβίλ, Ο μαγικός αυλός, Το αηδόνι του αυτοκράτορα της Κίνας (Μαγική αυλαία), Ρομπέρτο Τσούκο (ομάδα Ιυττός), Θέσπις (ομάδα Ελεός), Φοίνισσες, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Οργανέτο (Θέατρο Όραμα), Αρκαδία, Ιουλιανός ο Παραβάτης, Συρανό ντε Μπερζεράκ (Κ.Θ.Β.Ε.) Οιδίποδας Τύραννος, Οιδίποδας επί Κολωνώ¨ (Εθνικό Θέατρο), Ιλιάδα, Ο κουρέας της Σεβίλλης (Θέατρο Εγνατία), Ο Σιμιγδαλένιος (Ομάδα ΕΝ-Α, Θέατρο ΕΝ-Α).

Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Στ.Αρκέντη, Γ.Αθανασίου, Κ.Μπάκα, Π.Σκουρολιάκο, Χ.Κανδρεβιώτου, Ε.Μαβίλη, Μ.Σακκά, Ν.Σακαλίδη, Γ.Χατζηδάκη, Π.Ζαγανιάρη, Κ.Αρβανιτάκη, Κ.Πρέκα, Ν.Τσακίρογλου, Ε. Γαβρηιλίδη, Ρ.Πατεράκη, Κ.Ρουγγέρη, Ελ. Αμίτση.

 

Θωμάς Μαυρογόνατος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι ελεύθερος επαγγελματίας Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός με MSc στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά & Χρηματοοικονομικά. Συμμετείχε στις παραστάσεις: ¨Ο Σιμιγδαλένιος¨ του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου από την Θεατρική Ομάδα ΕΝ-Α στο Θέατρο ΕΝ-Α με σκηνοθέτη την Ελπίδα Αμίτση, στα έργα ¨Αυτό το Ζώο το Παράξενο¨ του Άντον Τσέχοφ και ¨Ανοιχτή πρόβα για το κοινό¨ από την Θεατρική Ομάδα του ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ με σκηνοθέτη τον Γιώργο Καλόξυλο. Στα έργα ¨Λυσιστράτη¨ του Αριστοφάνη και ¨Προστάτες¨ του Μήτσου Ευθυμιάδη από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου με σκηνοθέτη τον Αντώνη Ξένο και στην Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Κοζάνης.

Συμμετείχε ως σκηνοθέτης: στην Θεατρική Ομάδα ¨ΟΙ ΑΛΛΟΙ¨ του Π.Ε.Σ.Κ. στο έργο ¨ΈΡΩΤΑΣ;….Ή ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ;¨ τιμώντας την μνήμη του θεατρικού συγγραφέα Κώστα Μουρσελά και σε δύο θεατρικά αναλόγια ¨Οι κληρονόμοι¨ και ¨Ναυαγός¨ του Ηλία Βαρδουλάκη.Συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στα έργα: ¨Αυτό το Ζώο το Παράξενο¨ του Άντον Τσέχοφ και ¨Ανοιχτή πρόβα για το κοινό¨ από την Θεατρική Ομάδα του ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής, σκηνοθεσίας, μουσικής σαξοφώνου, χορού.

Υπήρξε ραδιοφωνικός – μουσικός παραγωγός σε ιντερνετικό ραδιόφωνο το 2013-14 στο dmst media και στο Clipart radio 2014-2015.

 

Δημήτρης Παριανός

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε κλασσική κιθάρα με τον Κ. Τριάντο, Ανώτερα Θεωρητικά με τον Σ. Παπανικολάου και αποφοίτησε από την τάξη Σύνθεσης του Θ. Αντωνίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη μπαρόκ μουσική, σεμινάρια ανάλυσης και ερμηνείας έργων για κιθάρα, μουσικής για κινηματογράφο και θέατρο, σημειογραφίας του 20ου αιώνα, σύγχρονης μουσικής καθώς και μαθήματα Διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Θ. Αντωνίου.

Έχει γράψει έργα για συμφωνική ορχήστρα, σύνολα μουσικής δωματίου, χορωδία, σόλο όργανα καθώς και τραγούδια για φωνή και πιάνο. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη σκηνική μουσική ( “Οι Δίκαιοι” του Α. Καμύ, “Ο Σιμιγδαλένιος” του Α. Αδαμόπουλου, “Του Κουτρούλη ο γάμος” του Α. Ραγκαβή, “Ο Χαρτοπαίκτης” του Μ. Χουρμούζη, “Λοκαντιέρα” του Γκολντόνι, “Μήδεια” και “Μαρία Πενταγιώτισσα” του Μποστ, “Γέρμα” και “Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” του Λόρκα κ.α.).

Ενορχήστρωσε και διηύθυνε τις Μουσικοθεατρικές παραστάσεις ”Καλωσόρισες έρωτα”, ”Ταξίδι στο όνειρο”, ΄΄Οι Άθλιοι΄΄ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ”Πειραιάς πολιτεία ολοζώντανη” στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ‘Οδός ονείρων” στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά και ”Φύσηξε ο Ζέφυρος τραγούδια” στο θέατρο ”Θ.Βέγγος”. Το 1997 με το έργο του “Κοντσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα” κέρδισε το Β’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης “Εις Μνήμην Γ.Α. Παπαϊωάννου”, ενώ το 1998 μετέσχε στο Workshop Ελλήνων Συνθετών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και έχουν παιχτεί έργα του σε διάφορους συναυλιακούς χώρους. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του « Ωδείου Τερψιθέας » και από το 2001 έχει Ιδρύσει και Διευθύνει το Ωδείο «ΕΝΤΕΧΝΟΝ».

 

Γιώργος Κλήμης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε της σπουδές στο πιάνο και στο αρμόνιο στο Εθνικό Ωδείο, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την κιθάρα και το τραγούδι. Η φωτογραφία αποτέλεσε για αυτόν έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης. Μαθήτευσε δίπλα στον Λεωνίδα Παπαδόπουλο και στον Μιχάλη Αναστασίου.

Η αγάπη του για το θέατρο και τον κινηματογράφο τον έκανε να ασχοληθεί με την εικονοληψία. Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Ε-ΝΑ στις παραγωγές «Ο μικρός Αδελφός», «Ο Σιμιγδαλένιος», «Πέερ Γκυντ» Ibsen+Grieg και «Κάποτε ένας Πυροβολισμός…»